Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη δημιουργία eshop

Η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος είναι η πιο συχνή μέθοδος που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι επαγγελματίες, είτε έχουν ήδη ένα φυσικό κατάστημα είτε όχι, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να αυξήσουν με αυτόν τον τρόπο τις πωλήσεις τους.

Πριν αναθέσετε τη δημιουργία του eshop σας σε κάποιον επαγγελματία, θα σας έρθουν στο μυαλό διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του eshop που θα σας δυσκολέψουν να πάρετε γρήγορα αποφάσεις. Μερικές ερωτήσεις είναι οι εξής:

  • Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το PayPal; Ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν;
  • Πώς πρέπει να υπολογίσετε τις τιμές των προϊόντων μας;
  • Πώς θα βρείτε νέους πελάτες; Πώς θα διαφημίσετε το eshop σας;
  • Πώς θα αποφασίσετε ποιο domain name είναι κατάλληλο για την επιχείρησή σας;
  • Τι σχεδιασμό θα πρέπει να έχει το eshop σας; Τι χρώματα; Ποιο λογότυπο ταιριάζει στην επιχείρησή σας;

Η λίστα με τέτοιου είδους ερωτήσεις μπορεί να αυξάνετε συνεχώς καθώς σκέφτεστε τη δημιουργία του eshop σας. Μην αφήνετε όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες να σας αποτρέψουν από τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος για την επιχείρησή σας. Ποτέ δεν θα έχετε όλες τις απαντήσεις – γι’ αυτό απλά ξεκινήστε τώρα.

Η στρατηγική σας, τα προϊόντα, τα πάντα, θα αλλάζουν και θα εξελίσσονται, καθώς λειτουργείτε το eshop σας, γιατί μπορείτε να συλλέξετε σχόλια από τους αγοραστές σας, να δοκιμάσετε πράγματα και να μάθετε τι λειτουργεί σωστά για εσάς και τι όχι.

Read more

Πώς να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τα στατιστικά (insights) του Facebook

Έχετε επαγγελματική σελίδα στο Facebook και χρησιμοποιείτε κάποια στρατηγική για τη διαχείριση του περιεχομένου της;
Θέλετε να μάθετε ποια είδη περιεχομένου λειτουργούν καλύτερα;

Μια βαθιά βουτιά στα στατιστικά του Facebook (Facebook Insights) σας βοηθά να προσδιορίσετε ποιο περιεχόμενο οδηγεί τους ανθρώπους να αλληλεπιδράσουν με τη σελίδα σας.
Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τρόπους για να βρείτε την καλύτερη στρατηγική περιεχομένου χρησιμοποιώντας τα Facebook Insights.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Facebook Insights;

Πολλοί απογοητεύονται από τη μείωση της συμμετοχής των fans τους στη σελίδα τους στο Facebook. Ωστόσο, αν δείτε τα Insights σας, θα λάβετε πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του περιεχομένου σας. Μπορείτε να βρείτε ότι το περιεχόμενό σας έχει πολύ μεγαλύτερη απήχηση από ό, τι πιστεύατε αρχικά!

Χρησιμοποιήστε τα Facebook Insights για τη μεγιστοποίηση των κοινοποιήσεων. Αυτά τα δεδομένα σας βοηθούν να μείνετε σε επαφή με το περιεχόμενο που είναι καλύτερο για την επιχείρησή σας, αποφεύγοντας τα πράγματα που δε λειτουργούν.

Μπορείτε να συλλέξετε κάποιες αρχικές πληροφορίες από τις βασικές σελίδες των Insights σας, αλλά, εξετάζοντας πιο αναλυτικά τα Insights σας μπορείτε να δείτε πιο λεπτομερή στοιχεία σχετικά με το τι περιεχόμενο λειτουργεί για σας καλύτερα μακροπρόθεσμα.

Read more

Πώς να δημιουργήσετε επιτυχημένους διαγωνισμούς στο Facebook

Έχετε σκεφτεί να χρησιμοποιήσετε ένα διαγωνισμό στο Facebook για να προωθήσετε τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες που προσφέρει η επιχείρησή σας; Σήμερα, φαίνεται ότι όλοι έχουν να προσφέρουν κάτι στο Facebook!

Οι διαγωνισμοί έχουν κάποιο αποτέλεσμα στην πραγματικότητα;
Όσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τους διαγωνισμούς στο Facebook αναγνωρίζουν ότι οι διαγωνισμοί μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των ανθρώπων που τους αρέσει η επιχείρησή τους, και ακόμη πιο σημαντικό, να συνειδητοποιήσουν ότι οι διαγωνισμοί μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τους πελάτες. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που διαμαρτύρονται ότι οι διαγωνισμοί στο Facebook «απλά δε λειτουργούν.»

Τι ισχύει τελικά;

Οι διαγωνισμοί στο Facebook φυσικά και έχουν αποτέλεσμα αλλά μόνο αν τους κάνετε με το σωστό τρόπο.

Read more